AUX Port Nedir Auxiliary Port Ne İşe Yarar

AUX Port Nedir

Yardımcı bağlantı noktası (AUX), aşağıdakiler için ses sinyallerini barındıran bir cihazdaki standart iletişim bağlantı noktası türüdür:

  • MP3 çalarlar.
  • Kulaklıklar ve kulaklıklar.
  • Mikrofonlar.
  • Hoparlörler.
  • Ve oldukça geleneksel bazı ses teknolojileri de dahil olmak üzere diğer ses cihazları.

Hoparlörleri, mikrofonları veya kulaklıkları birincil bir cihaza takarsanız, bazı USB kurulum türleri hariç olmak üzere, genellikle yardımcı bağlantı noktası diyeceğiniz bir yerden bağlanırsınız.

Geleneksel bir bilgisayardaki bilgisayar bağlantı noktası 1 (COM1), genellikle bir ses yardımcı bağlantı noktası olarak yapılandırılır. seri aygıtlar için önceden yapılandırılmış atamaya sahip ilk seri bağlantı noktasıdır.

Bir RS-232 standardizasyonu, çoğu çevre donanımında 3,5 mm veya “1/8 inç” standart ses jakına dönüştürülen çeşitli PC ses ekleri için geçerlidir.

Genel olarak, bu ses bağlantı noktalarının kullanımı, sistem bileşenlerinin birçok farklı üretici tarafından geliştirilmesi nedeniyle geriye dönük uyumluluk için farklı türde adaptörler ve bağlantı parçaları gerektirir.

Yardımcı Bağlantı Noktası

Bu tür bir sistemin geleneksel PC platformlarında nasıl çalıştığı hakkında daha fazla bilgiyi burada bulabilirsiniz: genel tasarım, mühendisliğin her bağlantı noktası için bunları seçtiği bir bilgisayardaki sistem kaynak yapılandırmalarını içeriyordu: COM1, COM2, COM3, COM4, ​​vb.

Her COM konumunda bir kesme isteği (IRQ) adresi ve giriş/çıkış (G/Ç) vardı.

IRQ adresi, bir cihazdan merkezi işlem birimine (CPU) gönderilen, ses sinyalinin başlatılması veya durdurulması gibi bir olayı belirten bir sinyaldir.

Son zamanlarda, yardımcı bağlantı noktaları ve yardımcı jaklar, dijital müziğin ev veya araba hoparlörleri aracılığıyla veya doğrudan bir cihazdan yaygın olarak dağıtılması için önemli hale geldi. Böylece yardımcı jak ve ona karşılık gelen bağlantı noktası kullanıcılar için son derece kullanışlı hale geldi.

Bu, özellikle tek yardımcı jakın pek çok farklı kullanım olanağı sağladığı akıllı telefon dünyası için geçerlidir; örneğin doğrudan kulaklığınıza yüksek kaliteli ses ile film veya televizyon programı izlemek, kulaklık aracılığıyla müzik çalmak, konferans görüşmelerine bir konferans görüşmesine katılmak gibi. kulaklık vb.

Bunu akılda tutarak, Apple’ın akıllı telefon tasarım felsefesindeki en önemli değişikliklerden biri, Apple’ın geleneksel yardımcı bağlantı noktasını yeni iPhone modellerinden çıkarmasıyla meydana geldi.

Bu, yıldırım bağlantı noktasından takılan özel kulaklıkların ve diğer ekipmanların satın alınmasını gerektiriyordu. Her ne kadar Apple tarafından hararetle savunulsa da bu hamle geniş bir kullanıcı kitlesi tarafından beğenilmedi ve üreticinin yarattığı beklenmedik arayüz sorunlarının bir örneği olmaya devam ediyor.

Genel olarak konuşursak, artık birçok standart yardımcı raporun geçerliliğini yitirmesi nedeniyle şirketler, yeni sistemleri eski cihazlarla geriye dönük olarak uyumlu hale getirmenin, başka bir deyişle eski cihazları müzik çalacak şekilde uyarlamanın yollarını buluyor.

Yeni akıllı telefon modelleri, en azından Lightning bağlantı noktası sesi fikri ortaya çıkana kadar evrensel bir ses bağlantı noktası tasarımına sahipti.

Artık ses bağlantısıyla ilgili tartışma, mobil cihaz dünyasında büyük ilgi görüyor. Kablosuz tasarım, yardımcı bağlantı noktasını giderek kullanılmaz hale getiriyor.

Diğer bir tasarım prensibi, giriş cihazlarının ve çevre birimlerinin birincil cihazlara “yerleştirilmesidir”. Örnekler arasında USB bağlantılı web kameralarından dizüstü bilgisayarlarda yerleşik kameralara geçiş ve geleneksel fare tasarımlarından izleme dörtgenlerine ve dokunmatik ekran arayüzlerine geçiş yer alıyor.

Artık yardımcı bağlantı noktalarını daha az kullanıyoruz çünkü onları bağlayacak daha az çevresel aygıt var.

Tüm bunlar, yardımcı bağlantı noktasının eskisine göre çok daha az mevcut olduğu akıllı telefon çağında gelişmeye devam edecek yeni bir arayüz paradigmaları dizisinin habercisidir.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir